Ofte stilte spørsmål

Lurer du på noe? Her finner du
våre vanligste spørsmål.

Ofte stilte spørsmål

Lurer du på noe om strøm? Nedenfor finner du en oversikt over våre vanligste spørsmål.

Skal du flytte, hjelper vi deg med strøm til din nye bolig uansett hvor i landet. Det er greit å ha dette på plass før du flytter.

Om du flytter inn i ny bolig, uten en egen strømavtale, vil nettselskapet på stedet levere såkalt ventestrøm. Ventestrøm er dyrt og kan gi deg en ubehagelig overraskelse når strømregningen kommer. 

DETTE GJØR DU 

 • Så fort du vet flyttedato melder du fra til oss 
 • De aller fleste trenger ikke si opp strømavtalen 
 • Melding om flytting må gis senest 3 dager før flytting 
 • Dette kan du gjøre på Min Side eller ringe kundeservice 

NY ADRESSE 

 • Ønsker du å endre strømavtale ved flytting? Se våre strømavtaler og hva som passer ditt behov best.
 • Velg avtale og send bestilling. 

Dersom du har overlapp mellom to boliger i en flytteprosess, må du dekke strøm i begge frem til din gamle bolig overtas av ny eier/beboer. 

Om noe skulle være uklart eller vanskelig kan du alltid ta kontakt med vår hyggelige kundeservice 35 06 20 75. 

Her ser du hvordan du registrerer deg på Min Side

 • Gå inn på www.rauland-kraft.no eller direkte inn til Min Side på Min side (rauland-kraft.no)
 • Du bruker ditt mobilnummer
 • Engangskode / PIN blir sendt på SMS
 • Dersom du ikke får logget inn, vennligst ta kontakt.

I Appen kan du følge med på ditt kundeforhold. Ta kontakt med oss og ha kontroll på dine utgifter. Her ligger også eksklusive tilbud til deg som er kunde i Rauland Kraft.

APPEN LANSERES I JANUAR 2023 – VI SENDER UT INFO.

I vår kundeapp kan du: 

 • Se dine fakturaer og ditt forbruk 
 • Se dagens Spotpris
 • Se hvilken stømavtale du har
 • Følg med på strømforbruket ditt 
 • Se dine kundefordeler med rabatterte tilbud 
 • Send oss meldinger 
 • Oppdater din kontaktinformasjon 

APP vil kunne lastes ned i Apple Store eller Google Play.  

 • Logg deg inn med mobilnummer
 • Engangs kode / PIN blir sendt på SMS

Det skal lønne seg å være strømkunde i Rauland Kraft

I tillegg til våre gode strømpriser, tilbyr vi produkter og tjenester til en rabattert pris i samarbeid med våre partnere.

Disse rabattene vil bli lansert i ny APP – LANSERES I JANUAR 2023

VI GIR TILBAKE TIL LOKALT NÆRINGSLIV, LOKALE LAG OG FORENINGER!

Spotpris er den til enhver tid gjeldende pris på Nord Pool som er Skandinavias strømbørs. Prisen varierer fra dag til dag og gjennom døgnet, basert på forbruk. Norge er delt inn i fem soner som alle har forskjellig pris. Prisen vil alltid ligge lavere i Nord-Norge da de er fritatt mva på strømforbruk. 

Du kan se dagens Spotpris på våre webside og i APP som lanseres i Januar 2023

Elsertifikatordningen er et markedsbasert støttesystem, som sørger for at de mest kostnadseffektive kraftprosjektene innen vann-, vind- og biokraftverk bygges først. Fornybar strøm kan erstatte strøm produsert fra olje, gass og kull. Elsertifikater må ikke forveksles med opprinnelsesgaranti, som er en varedeklarasjon på strøm. 

Ved alt forbruk av avgiftspliktig strøm må strømleverandøren kjøpe inn sertifikater. Prisen på elsertifikater er basert på tilbud og etterspørsel. 

Nettleie betaler du til din nettleverandør. Det er de som eier, vedlikeholder og drifter strømnettet. Hver netteier har monopol på eget nett i sitt område. Du kan med andre ord ikke velge blant flere. Du betaler for overføring av strøm til din eiendom. Nettleie består av en fast og en variabel del og er regulert av sentrale myndigheter. 

Strømmen (kraftleveransen) betaler du til din valgte strømleverandør. Når du skal velge din strømleverandør anbefaler vi å følge Forbrukerrådets anbefalinger. 

Etter krav fra myndighetene får du kun en faktura. Fakturaen får du fra ditt valgte strømselskap, som er pliktig å samkjøre faktureringen med nettselskapet (gjennomfakturering). På fakturaen går det tydelig frem hva du betaler for strøm og hva du betaler for nettleie. 

Når du inngår avtale med e-faktura, får du ingen fakturagebyr fra oss. Gebyr på papirfaktura er kr. 39,-. Om du bruker Avtale-giro eller kredittkort er vi forpliktet å sende deg en fakturakopi. Gebyret for dette er kr. 39,- per faktura. 

Du kan også velg e-postfaktura, som også er fritt for gebyr. Avtale-giro i kombinasjon med e-faktura er også uten gebyr. 

Strømregningen består av tre ting: strømpris, nettleie og myndighetspålagte avgifter.  

Strømprisen består av markedsprisen (innkjøpNord Pool strømbørs) + et påslag. Kostnad for elsertifikater er inkludert i dette påslaget.  

Nettleien går til din lokale netteier, og dekker drift, vedlikehold og utbygging av strømnettet, samt avgifter til staten.  

Store deler av strømregningen er avgifter til staten, og vil være lik uavhengig av hvilken strømleverandør du har.